VWS hoofdpartner op ICT&health World Conference 2025

Op 28, 29 en 30 januari 2025 vindt in MECC Maastricht de ICT&health World Conference plaats. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is hiervan hoofdpartner. Het congres, dat gaat over de inrichting van de toekomst van de zorg, is volgens VWS een kans om het nationale en internationale publiek te inspireren en om geïnspireerd te worden over de wereldwijde beweging naar databeschikbaarheid in de zorg.

Met dit meerdaagse internationale congres haalt het zorginnovatieplatform ICT&health de internationale zorgwereld naar Nederland. Het doel van het congres is om de wereldwijde problematiek rondom zorg te duiden, evenals de bewezen oplossingen en de meerwaarde van digitalisering en de mondiale samenwerking hierin.

Inspiratie, verbinding, samenhang en kennisdeling

Het doel van de ICT&health World Conference spreekt VWS zo aan dat ze, wederom, hoofdpartner is van deze conferentie. Want inspiratie, verbinding, samenhang en kennisdeling staan centraal. Bianca Rouwenhorst, directeur Informatiebeleid / CIO bij VWS: “Dit congres is een kans om mensen te verbinden. En om mensen mee te nemen in en mee te laten praten over ons beleid rondom de beweging van gegevensuitwisseling naar databeschikbaarheid in de zorg. Ook willen we inspiratie opdoen voor ons nog verder te vormen beleid. We delen graag onze kennis met andere landen, maar horen ook graag van hen waar zij mee bezig zijn.”

Keynotes

Fleur Agema, minister van VWS, Bianca Rouwenhorst, directeur Informatiebeleid / CIO bij VWS én Abigail Norville, plaatsvervangend secretaris-generaal bij VWS en sinds 1 januari 2024 namens Nederland voorzitter van de Global Digital Health Partnership, verzorgen tijdens het driedaagse congres een keynote.

Meer weten en inschrijven?

Op de website ICT&health kun je je al registeren voor het congres. Zorgverleners hebben gratis toegang. Binnenkort vind je op datavoorgezondheid.nl meer informatie over het specifieke VWS-programma. Houd deze website dus in de gaten.

ICT & Health World Conference

Op het ICT&health-zorgcongres komen mensen van over de hele wereld bij elkaar om kennis te delen, samenwerkingen te verkennen en inspiratie op te doen rondom de digitale transformatie van de zorg. Van zorgmanagers en -professionals tot beleidsmakers, patiënten en IT-experts. Het congres heeft een internationaal en een Nederlands programma.