Nieuwe naam voor communicatiekanalen directie Informatiebeleid: Data voor gezondheid

Er gebeurt veel op het gebied van digitalisering, gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid in de zorg. Als directie Informatiebeleid vinden we het belangrijk om mensen uit het zorgveld en daarbuiten over deze ontwikkelingen te informeren. We doen dat nu nog via onze website Gegevensuitwisselingindezorg.nl, de Nieuwsbrief Gegevensuitwisseling en het LinkedIn-kanaal Informatieberaad Zorg. Vanaf 13 september hebben al onze communicatiekanalen één en dezelfde nieuwe naam: Data voor gezondheid.

Eén nieuwe naam voor eenduidig afzenderschap

Omdat de digitale transformatie in de zorg over meer gaat dan gegevensuitwisseling, vinden we de huidige namen van onze website en nieuwsbrief niet langer passend. Daarbij kan het bij mensen voor verwarring zorgen, dat we op LinkedIn communiceren vanuit het Informatieberaad.

Vanaf 13 september dragen al onze communicatiekanalen daarom dezelfde nieuwe naam: Data voor gezondheid. Dit zorgt voor eenduidig afzenderschap en voorkomt verwarring bij onze volgers. En onder de nieuwe naam kunnen we alle onderwerpen behandelen die te maken hebben met de digitale transformatie van de zorg.
 

  • Website: Gegevensuitwisselingindezorg.nl wordt Datavoorgezondheid.nl.
  • Nieuwsbrief: De Nieuwsbrief Gegevensuitwisseling wordt Nieuwsbrief Data voor gezondheid.
  • LinkedIn: Het LinkedIn-kanaal Informatieberaad Zorg wordt omgedoopt tot Data voor gezondheid - Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Informatie over AI

De website Datavoorgezondheid.nl bestaat al. We hebben daar nu informatie staan over het gebruik van AI in zorg. Die informatie gaan we integreren in de nieuwe website.

Meer weten?

Voor vragen over de naamsverandering, neem contact op met het communicatieteam via: di-communicatie@minvws.nl